Specialisten på delbara rör

Om oss

Historia 
Vision 
Kundlöfte
Värdeord
Hållbarhet
Samhällsengagemang 

Historia

Greenpipe grundades av Lars-Göran Svensson hemmahörande i Småland, elingenjör med allmän elbehörighet och ca 40 års yrkeserfarenhet från bl a Sydkraft /E.ON. Lars-Göran hade fått nog av kabelskyddsrör som var svåra att montera, gick sönder, var otympliga att hantera och transportera, m.m. Detta fick honom att börja fundera på om det gick att utveckla en bättre lösning. Efter ett antal år av innovationsarbete lanserades år 2001 en ny generation av delbara kabelskyddsrör, Snipp & Snapp®. Det var viktigt att de delbara kabelskyddsrören skulle vara:

• Enkla att montera utan att man som montör fick ont i ryggen, armarna, handlederna eller fingrarna, och helst gick att montera utan några speciella verktyg.

• Miljövänliga. Lars-Göran som brinner för hållbarhet ansåg att de spår man lämnar efter sig inte skulle vara till belastning för kommande generationer.

• Problemlösare för svåra och tuffa miljöer.

Några år senare utvecklade Lars-Göran även en stagplatta som också skulle gå i linje med kriterierna för de övriga produkterna, enkel att använda och sparar på montörernas ryggar. År 2014 genomfördes ett generationsskifte och Lars-Görans söner Stefan och Anders Svensson tog över ägandet i företaget. De har fortsatt att utveckla Greenpipe i samma anda med fokus på hållbara och användarvänliga produkter. Lars-Göran har i samband med detta frigjort tid till produktutveckling och utvecklar tillsammans med Stefan framtidens lösningar för infrastrukturer. Än idag finns ett tydligt ställningstagande att produktion och utveckling sker på hemmaplan i Småland. Idag förser Greenpipe marknader över hela världen med den nya generationens delbara kabelskyddsrör och andra innovativa produkter

Vision

Att skapa en hållbar infrastruktur åt nästkommande generationer

Kundlöfte

Vi levererar innovativa, driftsäkra, hållbara och flexibla produkter av hög kvalitet som är enkla att montera, använda och som klarar tuffa miljöer.

Värdeord

INNOVATIVT
Vi vågar tänka i nya banor och vill alltid förbättra våra produkter och arbetsmetoder. Genom att hitta egna och oväntade lösningar leder vi utvecklingen i stället för att följa den. Vi lyssnar på marknadens behov för att se nya möjligheter och förbättringar.

ENKELT
Vi är flexibla både i handling och tanke. Att ha ordning och reda gillar vi. Vi är alltid tillgängliga för våra kunder.

OMTÄNKSAMT
Vi bryr oss om varandra, våra kunder och vår omvärld. Även om vi alla är olika så är allas arbete lika viktigt. Oavsett om det är något litet eller stort eller vem du är så gör vi vårt bästa. Vi tar oss an vårt arbete med hög integritet och kommunicerar öppet.

KVALITET
Vi är ett professionellt och kompetent team. Vår ambition är att göra det lilla extra för våra kunder. Vi är stolta över vårt arbete. Vi jobbar ständigt med att utveckla oss och våra produkter/tjänster, det är så vi är branschledande.

PÅLITLIGHET
Vi är ärliga och genuina. Vi håller våra löften mot våra kunder, partners och varandra. Vi bygger tillit med kunskap och handling. Vi erkänner när vi gjort fel, det är så vi byggt förtroende och långsiktiga relationer.

Hållbarhet

Vårt bidrag till Agenda 2030
Agenda 2030 och de globala målen för en hållbar utveckling, som skrivits under av 193 länder, stakar ut vägen till den framtid vi vill vara med och bidra till. Såväl offentliga verksamheter som näringsliv och företag har ett ansvar att bidra. Greenpipe stödjer Agenda 2030 i sin helhet och har identifierat vilka mål och delmål vi anser att vår verksamhet bidrar till. Våra prioriterade mål Greenpipe har fastställt tre viktiga områden där vi kan styra vår miljöpåverkan.


Mål 8
Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt. En trygg och säker arbetsplats är en rättighet. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra våra medarbetares hälsa och trygghet. Greenpipe produkter är utvecklade för att hjälpa våra kunder att göra sina arbetsplatser säkrare.


Mål 9

Hållbar industri, innovationer och infrastruktur är viktigtigt för Greenpipe. Tack vare våra innovativa produkter och vårt fokus på lokal närvaro kan vi bidra till en hållbar produktion och infrastruktur


Mål 11

Hållbara städer och samhällen. Detta är vårt huvudmål. Vårt arbete är att möjliggöra hållbara infrastrukturer och förenkla skapandet av morgondagens samhälle och vi är väl medvetna om att detta måste vara hållbart. Målet är att bidra så mycket som möjligt med så lite negativ påverkan som möjligt.

Hållbarhet i allt vi gör
Med uttrycket ”Hållbarhet i allt vi gör”, vill vi tydliggöra att ansvar och hållbarhet är en naturlig del i Greenpipes DNA och att vi lägger stort fokus på att påverka i positiv riktning. Vi vill underlätta för våra kunder att göra rätt produktval genom att tydliggöra vilka produkter som i den specifika situationen är det bättre alternativet på längre sikt. Det är mycket viktigt att all kabel som förläggs skyddas med rätt skydd mot yttre påverkan. En skadad eller avgrävd kabel skapar problem. Driftstopp med kanske stora kostnader och problem för olika verksamheter och individer som följd blir inte hållbart i längden.

Det som vid en första blick kan verka smart och kostnadseffektivt blir en kostsam och dålig lösning på sikt och bidrar inte till en hållbar framtid.

Samhällsengagemang

Vi är en del av samhället och den omvärld vi lever i. Vi har bestämt oss för att arbeta för att vara ett föredöme i vår bransch när det gäller miljöarbete, arbetsmiljö och sponsring till ideella föreningar och hjälporganisationer.

Ekonomiskt sponsrar vi ideella föreningar och hjälporganisationer. Ideella föreningar inom idrottsrörelsen gör ett väldigt viktigt samhällsarbete med att utveckla unga individer, ett arbete som vi beundrar.

Vi stöttar också organisationer som hjälper människor i utsatta situationer.

Några exempel på organisationer:
• Nattvandrarna
• Aktiv skola
• Maskrosbarn
• Nätverket SIP
• Veteran Rapid Reaction
• Giving People
• Funkibator
etc.