Belysning/park

Montering av parkbänkar

Greenpipe fick tillfälle att besöka Jennie Hermansson och Johnny Bengtsson på företaget Mark & ​​Miljö från Ljungby, när de skulle byta ut gamla parkbänkar och bord runt Växjösjön. De testade Greenpipe Quick Eco Base fundament storlek 60. Vädret var inte det bästa, men något sådant stoppar inte erfarna installatörer – Jennie mötte oss med ett stort leende!

Projektet hade pågått ett tag och många bänkar hade bytts ut, men enligt den gamla tekniken med betongunderlag. Nu använde man i stället Greenpipes fundament  i återvunnen plast, och flera bänkar hade redan installerats när vi anlände. Vi var såklart nyfikna på vad de tyckte.

”Det är en enorm skillnad, ett mycket smidigare arbetsflöde. Vi kan montera fundamenten direkt på bordsstolparna där de alltid passar lika högt. Sedan gräver vi ett tillräckligt stort hål för två bänkar och ett bord, jämnar till botten och därefter är det bara att lyfta på plats. Eftersom botten är jämn och alla baser är lika höga, kommer höjden på installationen att vara exakt från början. Mindre finjusteringar behövs alltid, men en person kan lätt lyfta och justera sig själv. När vi är nöjda är det bara att fylla på runt baserna och packa med komprimeringsmaskinen så stannar fundamenten på plats” förklarar Jennie för oss innan de gav sig iväg för att visa.

Vi frågade om det var något de ville ändra med fundamenten? ”Man skulle kunna markera ovanpå fundamenten var kabelingångarna är, så det blir tydligt även för de som inte sett fundamenten installerade”, säger Jennie och Johnny. Annars är vi hur nöjda som helst.